BPI is aanwezig bij de Frontex conferentie ‘Biometrics for borders’ in Polen

frontex

14 oktober 2019, Reeuwijk

Afgelopen week heeft de Frontex conferentie ‘Biometrics for Borders’ op 9 & 10 oktober plaatsgevonden in Warschau, Polen. BPI was met een select gezelschap bedrijven uitgenodigd om deel te nemen aan de conferentie om expertise en innovatie te delen. Frontex is het Europees grens- en kustwachtagentschap welke belast is met grenscontrole en coördinatie met de grens- en kustwacht van de lidstaten van de Schengenzone. Elke conferentie heeft een hoofdthema, deze keer had de conferentie betrekking op ‘Morphing attacks’.

Morphing staat voor het geleidelijk overvloeien van de ene afbeelding in een andere. Met behulp van deze techniek kan een pasfoto (morph) gemaakt worden met de gelaatskenmerken van twee personen. Met deze morph / afbeelding kan bijvoorbeeld een identiteitsdocument worden aangevraagd bij de gemeente. Hierdoor ontstaat het risico dat twee verschillende personen gebruik kunnen maken van hetzelfde identiteitsdocument. Identiteitsdocumenten waarbij morphing heeft plaatsgevonden zijn erg lastig te detecteren door automatische grenspassages systemen en border control professionals.

BPI presenteerde op dit congres een aantal maatregelen om morphing attacks tegen te gaan. Deze maatregelen bestaan uit een slim live opname systeem, waarmee plaats- en tijdonafhankelijk een kwalitatief hoogwaardige gelaatsopname kan worden gemaakt en een mobiele identiteitsverificatie op basis van een gelaatsopname of vingerafdruk uit de chip van het paspoort.

Wilt u meer weten of onze identificatie en registratie oplossingen of over het thema morphing?
Neemt dan contact met ons op via: www.bpiservices.eu of +31 (0) 182-346-088