BPI ontwikkelt software om internationale identiteitsdocumenten te controleren

internationale identiteitsdocumenten

BPI is specialist op het gebied van het controleren van internationale identiteitsdocumenten en levert in dertien landen innovatieve ID scan totaaloplossingen. Het ID Scan platform biedt een oplossing voor elke situatie en ondersteunt een balie-, een aanmeldzuil-, een handheld- en smartphone oplossing of een combinatie hiervan. Inmiddels maken meer dan 54.000 politieagenten en border control professionals in Europa gebruik van de ID scan software naast ministeries en diverse grote corporate organisaties. In het verlengde hiervan zijn de verschillende oplossingen uitvoerig getest en goedgekeurd op het gebied van security en privacy.

Sinds 2015 levert BPI software, die gebruik maakt van standaard smartphone technologie.
De ID scan app maakt gebruik van de camera van de smartphone om de Machine Readable Zone (MRZ) van een internationaal identiteitsdocument te lezen en te controleren. In twee seconden beschikt de app al over de eerste data uit de MRZ zoals:

– Documenttype
– Nationaliteit
– Voornaam
– Tussenvoegsels
– Achternaam
– Documentnummer
– Burger Services Nummer (BSN)
– Geslacht

Daarnaast kan het internationale identiteitsdocument tegen de achterkant van de smartphone worden gehouden. De ID scan software activeert de Near Field Communication (NFC) reader van de smartphone om de chip van het internationale identiteitsdocument uit te lezen. Op deze manier kan de foutloze data uit de chip worden gelezen inclusief kleurenpasfoto, die aan de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) normen voldoet. Ook kunnen er diverse echtheids- en geldigheidscontroles uitgevoerd worden op het internationale identiteitsdocument. Voorheen was dit alleen mogelijk op het Android platform maar vanaf september 2019 stelt Apple met IOS13 ook de NFC functionaliteiten open. 

Binnen enkele seconden heb je de volgende voordelen:
– Je weet of het internationale identiteitsdocument echt of vals is;
– Je weet of het internationale identiteitsdocument geldig of verlopen is;
– Besparing van tijd en het tegen gaan van handmatige invoerfouten;
– Bijdrage leveren aan het voldoen van de vereisten gesteld vanuit de AVG;
– Je kan aangeven welke data je wel of niet wenst uit te lezen;
– Een kleurenpasfoto wordt uitgelezen;
– Er kan een kopie gemaakt worden van het document;
– Op het kopie kan data geblindeerd worden en kan een watermerk worden toegevoegd;
– Bewaar termijn van data kan ingesteld worden.

In de ID Scan hub (management tool) kunnen meerdere scanprofielen worden aangemaakt. Elk scanprofiel kan naar wens worden geconfigureerd. Op deze manier worden de identificatie- en registratieprocessen geoptimaliseerd en de datakwaliteit verhoogd. Ook levert de oplossing een belangrijke bijdrage om te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) wetgeving. Een gunstige business case voor integratie van een ID scan oplossing is dan ook snel gemaakt. 

BPI kan een app in zijn geheel ontwikkelen of de ID scan functionaliteiten via een
Software Development Kit (SDK) aanbieden om gemakkelijker te kunnen integreren in bestaande applicaties.

Wilt u weten wat de ID scan oplossingen voor uw organisatie kunnen betekenen?
Neemt dan contact met ons op via: www.bpiservices.eu of +31 (0) 182-346-088