ID Scan App – Onboarden tijdens covid-19

Personeel inwerken doet u liever face to face. Dit geldt ook voor de registratie van personeel en het aanvragen van fysieke of digitale toegangsmiddelen. In tijden van crisis (Covid-19) wordt dit proces echter steeds meer digitaal uitgevoerd. Maar hoe ontvangt u een nieuwe werknemer als bijna niemand op kantoor aan het werk is? En nog belangrijker, hoe kan dit op een veilige en gebruiksvriendelijke manier? Wij hebben een oplossing – de ID Scan app.

id scan app banner covid 19

Onboarding programma’s

Onboarding programma’s worden bij de meerderheid van bedrijven nog niet digitaal uitgevoerd. Als bedrijf wilt u natuurlijk dat uw nieuwe werknemers zich snel onderdeel gaan voelen van het team, een goede start is daarbij essentieel. Werknemers die namelijk een onboarding programma hebben gehad zijn 54% productiever vergeleken met nieuwe werknemers zonder onboarding.

Het hebben van een goede onboarding in tijden van crisis (corona tijden) is dus erg belangrijk. Het registreren van personeel en het aanvragen van fysieke of digitale toegangsmiddelen is vaak de eerste stap van een goede onboarding programma. Maar hoe voert u dit proces nou digitaal uit?

ID Scan App voor een betere onboarding

Wij bij BPI Services B.V. hebben een oplossing ontwikkelt voor dit probleem, namelijk de ID Scan App. De ID Scan App is een onboarding app die het voor bedrijven mogelijk maakt om op afstand een betrouwbare identificatie uit te voeren. De ID Scan App voldoet aan alle eisen omtrent AVG/GDPR, informatiebeveiliging (ISO 27001) en maakt een betrouwbaar en innovatief identificatie proces mogelijk.

Veilige en digitale identificatieprocesid-scan-app-fotoverificatie

Identiteitsdocument (MRZ) scannen
Met de ID Scan App kan de werknemer gemakkelijk en binnen enkele seconden een scan maken van zijn identiteitsdocument via zijn smartphone camera. De ID Scan App verwerkt deze gegevens op een veilige en versleutelde manier.

Chip (NFC) uitlezen
De applicatie voert een uitgebreide digitale echtheid controle uit doordat de gebruiker de chip van het identiteitsdocument laat uitlezen middels de smartphone.

Houderverificatie
Voor de houderverificatie vraagt de ID Scan App de werknemer om een bewegende gelaatsopname (selfie) te maken. Dit is een maatregel om te waarborgen dat de persoon daadwerkelijk live aanwezig. De applicatie vergelijkt de selfie met de pasfoto uit de chip. Bij voldoende gelijkenis gaat de gebruiker door naar de volgende stap.

Controleren en verzenden
De werknemer controleert alle gegevens en na goedkeuring worden deze verzonden. De ID Scan App versleutelt de gegevens en verstuurt ze via een beveiligde koppeling. Er blijven geen gegevens achter op de smartphone van de werknemer.

Wilt u meer weten over de functionaliteiten van de ID Scan App? Lees dan dit artikel.

Wilt u een online demo aanvragen?

Wilt u vrijblijvend meer informatie ontvangen over de ID Scan app of een online demo inplannen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of via onze contactgegevens: contact@bpiservices.eu of +31(0)182 – 346 088.