ID Scan Mobile

Internationale identiteitsdocumenten uitlezen en controleren met een smartphone is mogelijk met de app CI™ ID Scan - Mobile van BPI. De komende jaren laten zich kenmerken door een verdere ontwikkeling en groei van digitale mobiliteit. Begin 2015 telde Nederland meer dan 10 miljoen smartphone bezitters. Bovendien is meer dan de helft van de Nederlanders in het bezit van een tablet.

Nieuwste technologie

ID Scan Mobile integreert de nieuwste technologie voor het vastleggen en controleren van internationale reis- en identiteitsdocumenten. De app maakt gebruik van standaard smartphones met camera en NFC technologie. ID Scan Mobile biedt ondersteuning aan de (deel)processen: opname ID document, extractie data en kenmerken, authenticatie kenmerken, validatie en verwerking.

De bediening van de opnamefunctie is zeer intuïtief en gebruiksvriendelijk. De gebruiker maakt  met behulp van een ICAO template een opname van het identiteitsdocument. 

Verder zorgt ID Scan Mobile ervoor dat gebruiker de opname altijd in “landscape modus” maakt.  De applicatie voorziet in een “opname” button en een “auto capture” functie. Indien de smartphone of tablet beschikt over NFC technologie (Samsung Galaxy, Google Nexus), kan de gebruiker op eenvoudige wijze de RFID chip van het paspoort of de identiteitskaart uitlezen.

mobile
Informatie aanvragen Bekijk video ID Scan App ID Scan Mobile brochure downloaden

Stapsgewijs werken

De eerste twee stappen zijn bedoeld voor het controleren van de MRZ-code. Deze unieke code geeft de applicatie toegang tot het uitlezen van de RIFD-chip in het document. Op deze chip staat versleutelde data, bijvoorbeeld een pasfoto in kleur.

Het uitlezen van de NFC-chip

Na het controleren van de MRZ-code wordt de RFID-chip uitgelezen door het document tegen de NFC-chip van de smartphone te houden.

Functionaliteiten

ID Scan Mobile beschikt over verschillende functionaliteiten gedurende het uitlezen van het document. Deze functionaliteiten zijn naadloos geïntegreerd in de applicatie. Zo beschikt ID Scan - Mobile over geavanceerde image processing functies. Bij de ontwikkeling van deze functies werkt BPI samen met experts die een achtergrond hebben bij de Koninklijke Marechaussee en de Nationale Politie. ID Scan Mobile zet met behulp van unieke filtertechnologie de opname van het document om naar grijswaarden.

Verder kan BPI voor verschillende kenmerken een controle proces implementeren. In het visuele beeld van het identiteitsdocument kan gecontroleerd worden op het template, expiratiedatum en controlegetallen. In aanvulling hierop kan gecontroleerd worden op ondergrondbedrukking, microtekst, patroon- en kleurherkenning. Ook is in de applicatie Basic Access Control (BAC), Passive Authentication (PA) en Active Authentication (AA) beschikbaar.

ID Scan Mobile kan optioneel ook het proces van houderverificatie ondersteunen.  De app verwerkt in dat geval de opname van het identiteitsdocumenten en een biometrische modaliteit zoals gelaat of vingerafdruk. Bij een gelaatsopname kan CI direct een vergelijk uitvoeren tussen de “live opname” en de pasfoto uit de chip van het paspoort.

Screenshot_20190704-121421_KPN Onboarding
Screenshot_20190704-121530_KPN Onboarding

Brochure downloaden
Vul alle velden in om de brochure te ontvangen.

seo