ID Scan App

BPI Services heeft de ID Scan app ontwikkeld voor organisaties die het een uitdaging vinden om op afstand een betrouwbare identificatie uit te voeren. De ID Scan app maakt een betrouwbaar en innovatief identificatie proces mogelijk.

Digital onboarding

Online verificatie

Identificatie bij instroom van personeel en het aanvragen van fysieke of digitale toegangsmiddelen wordt veelal gedaan middels een face to face proces. Dit proces is echter lastig uitvoerbaar als personeel op afstand wordt ingewerkt. Zeker in tijden van Covid19 wordt dit steeds vaker de norm.

BPI Services heeft de ID Scan app ontwikkelt voor organisaties die het een uitdaging vinden om op afstand een betrouwbare identificatie uit te voeren. De ID Scan app maakt een betrouwbaar en innovatief identificatie proces mogelijk. Dit proces voldoet aan de eisen vanuit wetgeving (AVG/GDPR) en informatiebeveiliging (ISO 27001).

id-scan-app-kpn-qr
kpn-id-scan-app-id-kiezen-no-background

Document scannen

De ID Scan app biedt een betrouwbare controle van het (internationale) identiteitsdocument. De gebruiker maakt gemakkelijk en snel binnen enkele seconden een scan van het identiteitsdocument via de smartphone camera.
kpn-id-scan-app-smartphone-no-background

Chip uitlezen

Nadat de MRZ is gescand wordt de chip (NFC) van het (internationale) identiteitsbewijs uitgelezen. De ID Scan app voert een uitgebreide digitale echtheidscontrole uit en verwerkt vervolgens de data uit de datagroepen van de chip.

Informatiebeveiliging

Betrouwbaar en gebruiksvriendelijk

BPI heeft meer dan 10 jaar ervaring met het leveren van identificatie en biometrie oplossingen. De ID Scan app is ontwikkeld in samenwerking met bestaande klanten voor uiteenlopende identiteitsverificatie vraagstukken. Bij de ontwikkeling zijn “privacy and security by design” als leidende principes toegepast. De app en het ID Scan platform zijn uitvoerig getest op gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit (IS0 9001) en op informatiebeveiligingsrisico’s (ISO 27001). Tevens is de app standaard beschikbaar in verschillende talen en is het mogelijk om de app volledig af te stemmen op uw huisstijl.

KPN Onboarding-gegevens
foto-gezichtsverificatie

Self service

Flexibiliteit en zekerheid

De ID Scan app gaat uit van het principe van self service. De gebruiker kan zelf, onafhankelijk van tijdstip en plaats, zijn identiteit verifiëren en gegevens met uw organisatie delen. De organisatie verkrijgt met de ID Scan app op veilige wijze de gewenste zekerheid omtrent de identiteit van de gebruiker. Bovendien kan de gebruiker met de ID Scan app toestemming verlenen voor het gebruik van de persoonsgegevens in het identiteitsdocument. Deze werkwijze waarborgt een hoge datakwaliteit, elimineert risico’s op foutieve handmatige verwerking en maakt een betrouwbaar en effectief identiteitsverificatieproces mogelijk voor uw organisatie.

FAQ

Veelgestelde vragen

1. Zijn alle smartphones geschikt voor de ID Scan app?
De ID Scan app is beschikbaar voor smartphones met Android 7 (of hoger) en Apple IOS 13.1 (of hoger).

1. Hoe ontvangt de gebruiker de QR-code?
De QR code wordt per email verstuurd. Deze wordt gegenereerd via de management tool, dit is het centrale systeem achter de ID Scan app.

 

1. Hoe werkt de ID Scan app?
De ID Scan app maakt gebruik van de camera en NFC (near field communication) van de smartphone om de gegevens van het identiteitsdocument te controleren. Daarnaast bevat de app een face match functie waarbij de foto van het identiteitsdocument wordt vergeleken met een live opname (selfie).

2. Wat gebeurt er met de persoonsgegevens van de gebruiker?
De ID Scan app verstuurd de gegevens naar een beveiligde server binnen uw organisatie. De gegevens worden alleen gebruikt voor het aanvragen en beheren van toegangsmiddelen.

3. Blijven er gegevens achter op de smartphone van de gebruiker?
Nee, er blijven geen gegevens achter op de smartphone. De gebruiker kan zelfs na de registratie de app verwijderen van de smartphone.

4. Kunnen er ook andere identiteitsdocumenten, naast paspoorten en identiteitskaarten, worden gescand?
Ja, naast paspoorten en identiteitskaarten kunnen er ook visa, rijbewijzen en verblijfsvergunningen worden gescand.

5. Kunnen bepaalde gegevens van een identiteitsdocument worden afgeschermd?
Ja, de ID Scan app biedt de mogelijkheid om een watermerk, blindering en bewaartermijn toe te voegen.

6. Om extra gegevens te vertrekken, is het mogelijk om configureerbare velden toe te voegen?
Ja, met behulp van scanprofielen en configureerbare velden kunt u zelf bepalen welke gegevens toegevoegd kunnen worden om tot een complete registratie te komen. Op deze wijze kan de ID Scan app naadloos aansluiten op uw proces. Voorbeeld: Registratie van aanvullende naamgegevens (bijv. voorkeuren naamgebruik, adellijke titels en roepnaam).

7. Kan het design van de ID Scan app worden afgestemd naar onze eigen huisstijl?
Ja, de ID Scan app kan volledig worden afgestemd op uw huisstijl.

8. Is de ID Scan app beschikbaar in meerdere talen?
Ja, de ID Scan app is beschikbaar in meerdere talen.

Brochure downloaden
Vul alle velden in om de brochure te ontvangen.

    seo