Object Monitor – Bagage afhandeling bij het inchecken

Voor een geautomatiseerde, veiligere en efficiëntere afhandeling van uw bagagestromen door middel van camera’s in combinatie met intelligente software. De Object Monitor, ontwikkeld door BPI Services B.V., heeft tot doel risico’s en downtime bij het afhandelen van bagagestromen te verminderen. Hiervoor maakt BPI Services B.V. gebruik van bewezen 3D cameratechnieken gecombineerd met intelligente videosoftware en overzichtscamera’s.

baggage handling

Bagagehandelingssyteem (BHS)

De Object Monitor kan elk probleem in het geautomatiseerde bagageafhandelingssysteem (BHS) detecteren.
De volgende incidenten kunnen worden vermeden door de Object Monitor te gebruiken:

  • Verwondingen van passagiers bij het (per ongeluk) betreden van een bagageband;
  • Onverwachte objecten worden door de bagageband getransporteerd.

Dit soort incidenten komen nog regelmatig voor. Dit recente nieuwsartikel gaat over een kind dat vast kwam te zitten op een lopende band op de luchthaven van Minnesota, gelukkig liep het goed af, maar het kind werd veel te laat opgemerkt.

Een incident in de bagagestroom kan voor veel schade zorgen, dit leidt tot extra kosten en veel extra werk.

Verhogen van veiligheid bij bagageafhandeling

3D-identificatie: De lengte, breedte en hoogte wordt gemeten voor elk object op de transportband door een geautomatiseerd 3D-camerasysteem.
Bewaking: afwijkende objecten, waaronder mensen, worden door slimme signaalverwerking gescheiden van de reguliere bagagestroom.
Veiligheid: vroegtijdige waarschuwing verkleint het risico bij de incheckbalie voordat het automatische bagageafhandelingssysteem het overneemt.
Prestaties: Er blijven minder incidenten over die ertoe kunnen leiden dat het automatische bagageafhandelingssysteem tijdelijk wordt uitgeschakeld.

Object Monitor is geschikt voor gebruik op luchthavens en andere logistieke omgevingen. In onderstaande video vind je meer informatie over het product en hoe het werkt.

Referenties (Amsterdam Schiphol Airport)

Object Monitor is al succesvol geïmplementeerd op Amsterdam Schiphol Airport. Schiphol Airport werkte mee aan de productontwikkeling van Object Monitor en is de eerste gebruiker. Het geautomatiseerde bagageafhandelingssysteem op Schiphol draait soepeler sinds de introductie van Object Monitor. Schiphol zegt ook dat het systeem veiliger en efficiënter is.

Geïnteresseerd in Object Monitor?

BPI levert een oplossing op basis van uw specifieke situatie en behoeften. Neem contact met ons op via contact@bpiservices.eu of +31 (0) 182 – 346088.

Bezoek onze website voor meer informatie: https://objectmonitor.com/