Politie Arrestantencomplex in Groningen voorziet 44 cellen van een celbedienpaneel!

Croonwolter & Drost heeft in samenwerking met Cruxin en BPI Services het
Politie Arrestantencomplex in Groningen in slechts drie maanden gerenoveerd. Een belangrijk onderdeel van de verbouwing is de vervanging van de celbedienpanelen in de 44 cellen.
De Politie, Croonwolter & Drost en Cruxin hebben gezamenlijk gekozen voor de Smart Touch oplossing van BPI.

Waarom BPI?

De keuze is gevallen op BPI vanwege de vele functionaliteiten en de gebruikersvriendelijkheid dat het systeem te bieden heeft ten opzichte van concullega’s. Een ander belangrijke reden is de tevredenheid m.b.t de implementatie en service na oplevering vanuit eerdere projecten binnen de Politie. Ook de aangeboden hardware is uniek met IK11 molestbestendig glas en een speciaal ontwikkelde behuizing met afgeronde hoeken, een geïntegreerde intercom met beeldverbinding, webcam en kwaliteit speakers voor geluid. Dit ontwerp past naadloos bij de wensen van het Politie Arrestantencomplex in Groningen.

Het Smart Touch ontwerp ziet er als volgt uit:

Smart Touch oplossing

De Smart Touch oplossing van BPI, ook wel celbedienpaneel genoemd, wordt door meer dan 60 organisaties in Nederland en België gebruikt. Dit zijn Geestelijke Gezondheid Zorginstellingen (GGZ), Gehandicapte Zorginstellingen (GZ), Ziekenhuizen, Dienst Justitiële Inrichtingen en de Politie. Met deze uitgebreide doelgroep wordt constante doorontwikkeling en kwaliteit van de oplossing gewaarborgd.

Uit praktijk is gebleken dat de Smart Touch oplossing een belangrijke bijdrage levert aan de veiligheid van het personeel en de gedetineerde/verdachte zelf.

De oplossing realiseert het volgende:

• Het herstellen van autonomie (eigen regie) op een moment van ernstige ontregeling;
• Het sturen van prikkels per gedetineerde of verdachte en per moment;
• Het creëren van een humanitaire omgeving d.m.v. afleiding en persoonlijke voorkeuren in de cel;
• Het bieden van informatievoorziening, vroegtijdig informeren neemt spanning weg bij de gedetineerde of verdachte;
• Het bieden van contactfunctionaliteiten, d.m.v. Telehoren of de beeld-spraakverbinding, ook tijdens afzondering of ernstige ontregeling.

Meer informatie of een demo inplannen?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheid van het cel bedienpaneel / Smart Touch oplossing voor uw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op via +31(0)182 – 346 088 of contact@bpiservices.eu. Of neem een kijkje op onze website via www.smart-touch.nl.