WAT BETEKENT CORONAVIRUS / COVID-19 VOOR DE DIENSTVERLENING VAN BPI SERVICES?

pexels-photo-3786209

16 maart 2020, Reeuwijk

Beste relatie,

Wat betekent Coronavirus / COVID-19 voor de dienstverlening van BPI Services?

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen met betrekking tot de uitbraak van het Coronavirus informeren wij u hierbij over de maatregelen die wij hebben genomen om de  dienstverlening naar u te kunnen blijven continueren. Al onze services zijn en blijven volledig operationeel. Er is geen reden waarom u enige onderbreking zou moeten ervaren als consequentie van COVID-19.

Naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus zijn er verregaande maatregelen opgelegd vanuit de overheid. Ook BPI Services zal omwille van de gezondheid van onze medewerkers en relaties deze maatregelen opvolgen. Wij gaan er vanuit dat onze continuïteitsmaatregelen borgen dat dit geen impact zal hebben op onze dienstverlening. We volgen de richtlijnen van het RIVM op, alles is er op gericht om besmetting te voorkomen.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn wijzen wij u graag nog op de volgende opties:

* Indien mogelijk vragen wij u gebruik te maken van onze oplossingen voor een afspraak op afstand. Al onze medewerkers beschikken over hoogwaardige thuiswerk faciliteiten en kunnen een video/audio vergadering op afstand faciliteren. Mocht u toch ons kantoor willen bezoeken dan vragen wij u deze hygiëneregels [1] in acht te nemen en alleen te komen indien u geen gezondheidsklachten heeft.

* Wanneer u een technische vraag heeft of een storing wilt melden dan verzoeken wij u dit altijd per e-mail te doen naar servicedesk@bpiservices.eu. Hierdoor wordt uw melding geregistreerd in ons servicesysteem zodat wij u optimaal kunnen helpen. Sluit zoveel mogelijk informatie bij (foto/screenshots foutmelding, log bestanden). Mocht u graag telefonisch contact hebben vermeldt dit dan in uw melding dan kan de betreffende service-engineer zelf contact met u opnemen. Onze servicedesk wordt continu beheerd en zal zoals u van ons gewend bent snel reageren!

* Als u een commerciële vraag heeft kunt u rechtstreeks contact opnemen met uw vaste contactpersoon of mailen naar sales@bpiservices.eu.

* Als u een project gerelateerde vraag heeft kunt u rechtstreeks contact opnemen met uw vaste contactpersoon. Verder zal de projectverantwoordelijke contact opnemen indien de nieuwe maatregelen consequenties hebben voor het project. Momenteel ondervindt BPI nog geen problemen met personele bezetting en of de leveringen van goederen.                * Per telefoon zijn wij tijdens kantooruren bereikbaar op ons centrale nummer: 0182 346 088. Indien uw contactpersoon thuis werkt zullen wij graag uw gegevens doorgeven zodat hij of zij u snel kan terugbellen. We hebben er alle vertrouwen in dat we u de ondersteuning kunnen blijven bieden die u van ons verwacht.

Zorg goed voor elkaar en blijf gezond!