Cebo Holland – ID Flow
– Sector: Organisatie & Industrie

De vraag:

Hoe creëren wij een efficiënt en effectief selfservice proces voor registratie van bezoekers, contractors en chauffeurs?

Klantprofiel Cebo

Cebo is al meer dan 40 jaar een vooraanstaande verwerker van industriële mineralen. Met een jaarlijkse output van meer dan 250 KT, bewerkte mineralen heeft Cebo een sterke en betrouwbare reputatie. De focus op hoogwaardige mineralen en strikte kwaliteitscontrole garanderen de solide partnerschappen met marktleiders in meer dan 50 landen.

Wat was de situatie voor ID Flow?

Op het terrein van Cebo in IJmuiden is er veel activiteit. Chauffeurs met vrachtwagens komen af en aan om ladingen op te halen. Daarnaast ontvangt Cebo bezoekers en contractors die op uitnodiging op het terrein komen. In de oude situatie werden alle terreinbewegingen handmatig geregistreerd door medewerkers van het beveiligingsloket. Ook bediende medewerkers van dit loket de slagboom voor het in- en uitgaande verkeer en droegen zij zorg voor de veiligheidsinstructies. Dit zorgde voor een inefficiënt en vooral arbeidsintensief proces.

Wat waren de wensen van Cebo?

Aan de basis van het project lag de wens van Cebo om een effectief en efficiënt proces in te richten. Hier is invulling aan gegeven door implementatie van een zelfservicesysteem met kentekenherkenning. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is dat bezoekers zelfstandig kunnen “inchecken” bij een bezoek aan het Cebo terrein te IJmuiden. Het systeem moest ook een alternatief bieden voor het handmatig bedienen van de slagbomen bij het in- en uitrijden. Verder diende het systeem ook bij te dragen aan de veiligheid op het terrein.

De oplossing:

Het inzetten van ID Flow (Gate Keeper Project), ID Flow is een bezoekersregistratiesysteem dat uitgaat gaat van zelfservice en meer eigen regie bij de bezoeker, chauffeur en contractor.

Hoe is dit gerealiseerd?

Na een oriëntatie naar marktoplossingen maakte Cebo de keuze voor het ID Flow platform van BPI Services. ID Flow is een bezoekersregistratiesysteem dat uitgaat gaat van zelfservice en meer eigen regie bij de bezoeker, chauffeur en contractor. Door de gebruikersvriendelijke user interface is de benodigde tijd voor (zelf)registratie minimaal en worden taalproblemen voorkomen. ID Flow biedt o.a. de volgende functionaliteiten:

  • Kentekenregistratiesysteem;
  • Slagboombesturing koppeling;
  • Selfservice registratiemodule voor bezoekers, chauffeurs en contractors;
  • Afspraakinzage + contactpersonenlijst;
  • Emailnotificatie;
  • Meerdere talen;
  • Veiligheidsinstructies;
  • Zelfstandig afmelden bij vertrek.

 

Met behulp van deze tools ontstaat er een “flow” die de gebruikers meeneemt in het proces, zonder dat Cebo hiervoor extra inspanning hoeft de doen.

ID Flow Kiosk

De ID Flow Kiosk ondersteunt het aanmeldproces voor bezoekers, contractors en chauffeurs bij het bezoek aan het Cebo terrein. Individuen kunnen zich bij de kiosk zelfstandig aanmelden voor een afspraak of een logistieke opdracht. Zo kan een bezoeker of chauffeur bij binnenkomst met behulp van een gebruiksvriendelijke touchscreen een eenvoudige registratie van naam en kenteken uitvoeren. ID Flow voorziet gebruiksvriendelijke touchscreenschermen die voorzien zijn van 14 verschillende talen waarmee iedere (internationale) gebruiker het proces van aan/afmelden kan doorlopen.

Cebo Holland terrein

Het resultaat:

Met de realisatie van het Gate Keeper project en invoering van ID Flow heeft Cebo een efficiënt digitaal proces in gebruik genomen

Resultaat

Met de realisatie van het Gate Keeper project en invoering van ID Flow heeft Cebo een efficiënt digitaal proces in gebruik genomen. De inzet van het systeem levert Cebo tijdswinst: handmatig en routinematig werk is tot een minimum beperkt, de beveiligingstaken zijn op een andere manier ingericht en het ICT beheer is uitbesteed aan BPI.