Secure Logistics – XS-ID Intake app
– Sector: Organisatie & Industrie

De vraag:

Hoe kunnen wij ons aanvraag- en uitgifteproces zoveel mogelijk geautomatiseerd laten verlopen, met als belangrijke pijlers privacy, security en gebruikersgemak?

Klantprofiel Secure Logistics

Secure Logistics levert toonaangevende identiteits- en toegangsmanagementoplossingen aan de transport, bouw en industriële sector. Met de persoonsgebonden multisite identiteit XS-ID verkrijgen tienduizenden gebruikers elke dag snel en veilig geautomatiseerd toegang tot ruim honderd locaties en apps in Nederland, België en Duitsland. Met deze XS-ID kan ook een XS-ID Key worden aangevraagd, bekend onder de naam CargoCard, PortKey en Digital Safety Passport (DSP).

De uitdaging

Het aanvraag- en uitgifteproces van XS-ID’s en XS-ID Keys was arbeidsintensief en bovendien gebonden aan reguliere werktijden. Secure Logistics zocht naar een manier om dit proces zoveel mogelijk geautomatiseerd te laten verlopen, met als belangrijke pijlers privacy, security en gebruikersgemak.

De oplossing:

Het implementeren van een online identificatiesysteem dat (inter)nationale identiteitsdocumenten controleert op echtheid en geldigheid en het uitvragen van extra gegevens voor een houderverificatie.

De oplossing

Het implementeren van een online identificatiesysteem dat (inter)nationale identiteitsdocumenten controleert op echtheid en geldigheid en het uitvragen van extra gegevens voor een houderverificatie. Door het proces te digitaliseren via een app, kan een aanvrager op elk moment en vanuit iedere locatie het aanvraagproces starten. De uitnodiging hiervoor ontvangen zij vanuit Secure Logistics.

XS-ID Intake app

Samen met identiteitsprovider Secure Logistics heeft BPI Services de XS-ID Intake app ontwikkeld. Deze onboarding app voorziet in gebruiksvriendelijk en privacy veilig online identificatie en registratie van gebruikers, als zij een contract of een XS-ID aanvragen (digitale identiteit).

 

Secure Logistics Casestudy ID App

Het resultaat:

Ronald Horsten, ICT Manager Secure Logistics: ‘Met de XS-ID Intake app bieden wij een totaaloplossing voor fysieke en digitale toegang op elk gewenst securityniveau. Ons XS-ID platform is klaar voor de toekomst’.

Het resultaat

De XS-ID intake app is een variant van de ID App, die speciaal ontwikkeld is voor Secure Logistics.

De XS-ID Intake app biedt o.a. de volgende functionaliteiten:

  • Preregistratie door een Secure Logistics medewerker, de kandidaat ontvangt e-mail met link & QRcode;
  • Zelfregistratie door een kandidaat, online via Android en IOS app;
  • Scannen, uitlezen en controleren ID document aanvrager;
  • Toevoegen extra informatie (pasfoto en / of invulvelden);
  • Online indienen door aanvrager;
  • Beoordeling door een Secure Logistics medewerker, e-mail notificatie vanuit Secure Logistics bij goedkeuren en afwijzen;
  • Na goedkeuring, exporteren van de kandidaat gegevens naar doelapplicaties Secure Logistics.

 

Na het doorlopen van de app, ontvangt de gebruiker van Secure Logistics een zogenaamde XS-ID waaraan de werkgever opleidingen en certificaten toevoegt. Met deze veilige digitale identiteit kan de gebruiker inloggen op het XS-ID platform van Secure Logistics en op apps van derden. De gebruiker beschikt met een XS-ID over een veilige, zakelijke digitale identiteit en weet bij wie wordt ingelogd. Het risico dat er ingelogd wordt op een malafide of gespoofde site is hiermee ondervangen. Voor fysieke toegang kan de XS-ID worden uitgebreid met een XS-ID Key.

Waarom BPI?

Voor Secure Logistics staat continuïteit, veiligheid en betrouwbaarheid voorop. Na een zorgvuldige selectie scoorde BPI op deze punten het beste. BPI heeft een in-house software development team dat oplossingen ontwikkelt die AVG-vriendelijk en gepentest zijn. Dit geldt ook voor de ID Scan App. Daarnaast is de ID Scan App erg flexibel in gebruik door haar meerdere profielen, volledige flow en bijbehorende HUB. Ook deze factoren speelden mee bij de keuze van Secure Logistics.

Reactie

Roald Horsten, ICT Manager Secure Logistics:
‘Al decennialang zijn wij de identiteitsprovider voor de bouw, logistiek en industrie in Nederland, België en Duitsland. Waar wij ons in eerste instantie richtten op fysieke toegang, zien we dat fysieke en online toegang steeds dichter bij elkaar komen. Met de XS-ID Intake app bieden wij een totaaloplossing voor fysieke en digitale toegang op elk gewenst securityniveau. Ons XS-ID platform is klaar voor de toekomst’.

Vincent van der Greef, Business Development Manager, BPI Services:
‘BPI is toonaangevend in het bieden van (mobiele) persoonsidentificatie oplossingen op basis van (inter)nationale identiteitsdocumenten en biometrie. Inmiddels gebruiken meer dan 70.000 Politie & Border Control professionals onze ID-scan software.

Onze ID-scan software controleert identiteitsdocumenten door gebruik te maken van de camera & NFC functionaliteit van een smartphone. Deze kennis en expertise is vertaald naar een ID Scan app voor bedrijven, ook wel de onboarding app genoemd. Met deze ID Scan app is het mogelijk om de identificatie & registratie van personen op afstand op een betrouwbare, veilige en gebruiksvriendelijke wijze conform AVG/ GDPR wet -en regelgeving te faciliteren voor bedrijven zoals Secure Logistics. Wij zijn dan ook trots dat Secure Logistics voor BPI heeft gekozen en dat onze software is geïntegreerd in de XS-ID Intake app. Wij kijken terug op een zeer plezierige en een succesvolle samenwerking’.