Het nieuwe Entry & Exit Systeem (EES)

EES is een geautomatiseerd IT-systeem

Om de veiligheid in Europa te vergroten, zal de EU aan de buitengrenzen van het Schengengebied een nieuw inreis- en uitreissysteem invoeren. Dit systeem heet het Entry & Exit system ofwel EES. Het Schengengebied is een samenwerkingsverband van 26 Europese lidstaten die een gemeenschappelijk grens- en visumbeleid hanteren.

Entry & Exit-systeem (EES)

EES is een geautomatiseerd IT-systeem dat de EU zal gebruiken voor de automatische bewaking van grensovergangen door onderdanen van derde landen (niet EU / EER / Zwitserland). De EES zal worden ingezet bij bepaalde punten in het Schengengebied, bijvoorbeeld luchthavens en zeehavens.

Hoe werkt de nieuwe EES?

Het nieuwe EES registreert informatie over de inreis, uitreis en weigering van toegang van niet-EU-onderdanen, zowel voor visumplichtige als niet-visumplichtige reizigers. Het systeem moet de handmatige visumcontroles vervangen en deze volledig geautomatiseerd uitvoeren met behulp van biometrische identificatiesoftware. De verzamelde gegevens omvatten de naam en geboortedatum van de reiziger, evenals de data van binnenkomst en vertrek in / uit de EU. Naast deze alfanumerieke gegevenspunten is het de bedoeling om biometrische gegevens zoals foto’s en vingerafdrukken op te slaan.

Het systeem maakt het gemakkelijk om personen te identificeren die de toegestane verblijfsduur hebben overschreden en het systeem kan identiteitsfraude detecteren.

Waarom wordt er een nieuwe EES ingevoerd?

Het toenemende aantal niet-EU-burgers dat het Schengengebied binnenkomt en de toegenomen veiligheidsproblemen aan de buitengrenzen hebben geleid tot de ontwikkeling van nieuwe regels voor het beheer van de buitengrenzen van het Schengengebied.

BPI Services B.V. en EES

In de afgelopen 15 jaar heeft BPI Services B.V. uitgebreide kennis en ervaring opgedaan met betrekking tot de ontwikkeling en implementatie van biometrische systemen en systemen voor het vastleggen van identiteitsdocumenten in Europa. Onze oplossingen worden dagelijks intensief gebruikt door meer dan 60.000 politie- en grensbewakingsprofessionals. Op basis van deze ervaringen heeft BPI Services B.V. bewezen innovatieve oplossingen te creëren die volledig in overeenstemming zijn met de internationale EES-standaarden.

Ons productportfolio bestaat uit de volgende EES-compatibele oplossingen:

  • EES mobiele koffer;
  • iMatch FAP50 voor mobiele verificatie in combinatie met smartphones;
  • Softwaremodules voor het vastleggen van documenten en het registreren en matchen van Face & Finger;
  • Registratie Live scan kiosk.

producten-portfolio

Deze oplossingen kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in nieuwe en bestaande infrastructuren.

Wilt u meer weten over onze EES-compatibele oplossingen? Neem dan gerust contact met ons op via contact@bpiservices.eu of +31(0)182 – 346 088.

Meer informatie?

Vul onderstaand uw emailadres in om meer informatie te ontvangen over deze oplossing.