Zeehavenpolitie heeft primeur met nieuwste iMatch50

Gereed voor het Entry & Exit Systeem

De Zeehavenpolitie is het onderdeel van de Nederlandse Politie dat actief is in de haven en op de haventerreinen van Rotterdam. Het werk van de Zeehavenpolitie richt zich onder meer op nautisch toezicht, milieuhandhaving, bestrijding van criminaliteit, grensbewaking en het afhandelen van incidenten op het water.

Biometrische registratie voor Entry Exit System (EES)

Het EES is een geautomatiseerd systeem dat de Europese Unie vanaf 2024 gaat inzetten voor de automatische monitoring van grensoverschrijdingen door onderdanen van derde landen (niet EU / EER / Zwitserland). Hierbij is het noodzakelijk dat deze personen geïdentificeerd en geregistreerd worden.

Ter voorbereiding op de invoering van het Entry Exit Systeem (EES) in 2024 zijn de Zeehavenpolitie en BPI in 2022 gestart met een pilot voor mobiele registratie. Hierbij testte de Zeehavenpolitie de iMatch50 mobile capture devices in de dagelijkse praktijk op schepen en andere uitdagende omstandigheden. Met deze ‘mobile capture devices’ worden personen eenvoudig geïdentificeerd en geregistreerd aan de hand van vingerafdrukken en identiteitsdocumenten.

Primeur

In het kader van het project heeft de Nederlandse politie een innovatieve ‘EES-app’ ontwikkeld voor het mobiel registreren van vingerafdrukken en het valideren van identiteitsdocumenten met de iMatch50. Na een succesvolle pilot heeft BPI recentelijk met gepaste trots de eerste productieserie van de nieuwste iMatch50 aan de Zeehavenpolitie geleverd.

Meer informatie over de iMatch50?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de iMatch oplossingen voor uw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op via +31(0)182 – 346 088 of contact@bpiservices.eu. Of neem een kijkje op onze website via www.bpiservices.eu/imatch.

Meer informatie?

Vul onderstaand uw emailadres in om meer informatie te ontvangen over deze oplossing.