AFC Ajax N.V. geeft BPI Services B.V. opdracht voor de ontwikkeling van een ticketing app voor uitwedstrijden.

AFC Ajax

Met de afdeling Ticketing & Support van AFC Ajax N.V. is gesproken over het optimaliseren van het ticketing & toegangsproces voor uitwedstrijden. Vanwege het innovatiekarakter en bewezen levering van beproefde software / app ontwikkeling heeft Ajax de opdracht gegund aan BPI Services B.V.

 

De ticketing oplossing bestaat uit twee onderdelen.
De Ajax app zelf, deze wordt op de smartphones van Ajax geïnstalleerd. Hiermee scannen de stewards de barcode op de seizoenpas. Zodra de barcode is gescand toont de app de gegevens inclusief de pasfoto van de supporter, die bij de seizoenpas hoort. De steward ziet direct of de supporter toegang heeft tot de wedstrijd en of de seizoenpas reeds geaccepteerd of geblokkeerd is door een andere steward. De steward controleert of de pasfoto overeenkomt met die van de supporter. Is dit niet het geval dan wordt de aanmelding geblokkeerd.

De smartphones van de stewards staan met elkaar in verbinding. Mocht om één of andere reden de wifi of 4G uitvallen dan kan er nog lokaal gescand worden op de smartphone zelf. Zodra er weer verbinding is worden de gegevens met het ticketing systeem gedeeld.
De app is te bedienen in het Nederlands en in het Engels.
Het plaatje hiernaast toont een screenshot van de app.

 

Het tweede onderdeel is de management tool.
In deze tool worden de uitwedstrijden aangemaakt en per wedstrijd de gegevens van de supporters geüpload. Ook biedt de management tool inzicht in de voortgang van de scanacties. Je kunt hierbij denken aan een lijst per wedstrijd met de gegevens van de supporters en de status zoals: al gescand, nog te scannen, geblokkeerd. Ook is het mogelijk deze status te veranderen in de management tool. Daarnaast kunnen we per app zien, wie de app gebruikt, wanneer zij een ticket voor het laatst gescand hebben, hoeveel scans er gemaakt zijn en of zij verbinding hebben. Aan het eind van de wedstrijd kan er een export gemaakt worden van de gegevens met de overall status. Zo biedt de management tool tijdens en na de wedstrijd direct inzicht in alle acties en de voortgang.

De app zal in het nieuwe voetbalseizoen worden ingezet. Hiermee kunnen Ajax en de stewards sneller, vriendelijker en veiliger haar supporters toegang bieden tot uitwedstrijden.

Meer weten over app ontwikkeling of over het project bij Ajax? Neemt dan contact met ons op.